Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milko satsar på lågprismjölk - men också på kvalitet

Milko beslutade i går att påbörja tillverkning av så kallad lågprismjölk med längre hållbarhet. Det blir en mellanmjölk i förpackningar på en liter som blir motdraget mot Lidls tyskmjölk.

Annons
Under den tid som gått sedan Lidl introducerade lågprismjölken har företaget lagt under sig två procent av marknaden i Sverige, motsvarande 20 miljoner kilo mjölk.
Det här gör vi för att få tillbaka konsumenterna av lågprismjölk inom vårt område, säger Milkos ordförande Ingvar Persson.
Produktionen kommer att förläggas till Hedemora eftersom där redan finns utrustning som klarar av processen att upphetta mjölken till strax över 100 grader. Introduktionen av den billiga mellanmjölken ska ske så snart som möjligt, dock senast vecka 45.
Vi tror inte att vi kommer att behöva tillföra vitaminer eftersom fetthalten ligger på 1,5 procent i produkten.
Ingvar Persson har själv ingen smakerfarenhet av den nya mjölken, men som mjölkbonde föredrar han att dricka "riktig" mjölk med 4,5 procents fetthalt.
Däremot har jag provat UHT-mjölken och tycker inte att det är någon höjdare, den är för söt.
Milko satsar också på en kvalitetscertifiering som ska utföras av tredje part. Då ska allt från odling till gårdsbesiktningar involveras. Det arbetet ska vara klart 2007 och alla Milkos gårdar ska vara med. Bolaget blir med satsningen först i landet med certifierad kvalitetsgaranti.

Mer läsning

Annons