Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milkos styrelse kan få två kvinnor

Thure Eriksson från Gårdtjärn Kovland petas från Milkos styrelse när valberedningen satsar på kvinnor. Västernorrland blir därmed helt utan representanter i styrelsen.

Annons
Vi har ett uppdrag att prioritera kvinnliga ledamöter, berättar Hans Lokner valberedningens ordförande.
Efter förra året turbulens där Milko fick kraftig kritik för att de petade en kvinna ur styrelsen och ersatte ersatte den andra med en man har valberedningen gjort något av en omvändelse under galgen och nominerar två kvinnor till styrelsen.
Tas förslaget väl emot av stämman som hålls den 27 april medför det att Annsofie Colin från Enånger i Hälsingland och Lotta Wiringer från Värmland väljs in som nya ledamöter i Milkos styrelse.
Det finns goda förutsättningar att stämman tar beslutet, hävdar Hans Lokner.
Han hävdar att förslaget om att välja två kvinnor är en fortsättning på förra årets val. Det är enligt honom inte bara kritiken som är orsaken till valet.
Vi har ett beslut om en jämlikhetsplan, säger han.
Samtidigt hävdar han att det inte varit helt lätt att få kvinnor att ställa upp för styrelsearbetet. Han hoppas därför att Annsofie Colin och Lotta Wiringer skall fungera som föredömen och få andra att följa deras exempel.
Väljs kvinnorna ersätter de Thure Eriksson som suttit åtta år i NNP:s och Milkos styrelser. Han var även en tid vice ordförande i Milkos.
Jag tänker inte ta strid för jag tycker det är viktigt med en kvinnor i styrelsen, säger Thure Eriksson.
Även Lars Oronius från Värmland försvinner från styrelsearbetet efter 26 år.

Mer läsning

Annons