Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivschef mot nya uppdrag

/

Efter fem år lämnar Alf Bohlin, Jättendal, den 31 december arbetet som näringslivschef i kommunen. – Jag ska jobba med annat. Vad vill jag ännu inte säga, kommenterar han.

Annons
Först ska han dock ansvara för Nordanstigsmässan den 2-3 september. Fyra platser är aktuella: Mellanfjärden, Stocka före detta timmerupplag, Hassela Sport & Konferens och Älvstagården.
Han betonar att han fått viktiga och intressanta insikter i hur den offentliga sektorn fungerar och att han lärt sig att värdesätta den.
Alf Bohlin har haft som uppdrag att infria kommunala visioner om 300 fler inflyttare än utflyttare, tio nya företag med mera. Inget alls pekar på att det slår in. Bara i år har kommunen förlorat cirka 100 arbetstillfällen genom nedragningar på Trima, Ströms Bruk, Hasselakollektivet med mera. Befolkningssiffrorna går neråt, hyreshus rivs.
En del har kanske varit mera optimistiskt än realistiskt. Men det är inte det nämnda som påverkat mitt beslut. Jag tycker att jag, och medarbetarna inom Nordanstigs Utveckling, skapat ett positivt klimat.
Alf Bohlin övervägde redan för ett par år sedan att dra sig tillbaka.
Det måste komma nya idéer och andra visioner.

Mer läsning

Annons