Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrporten vill utöka i Uppsala och Köpenhamn

Norrporten har sålt sitt innehav i Norrvidden.
Nu väntar i stället nya fastighetsaffärer i Köpenhamn och Uppsala.

Annons
Ja, vi tänker köpa fler fastigheter där. Förhandlingar pågår, men när de blir klara är svårt att säga, menar Anders Wiklander, Norrportens vd.
Även i Linköping och Helsingborg tänker bolaget på sikt utöka sitt bestånd.
Nyligen sålde Norrporten sina fastigheter i Karlstad för 775 miljoner kronor. Till det kommer nu 300 miljoner för aktierna i Norrvidden.
Norrporten minskade sitt innehav från 40 till 20 procent för ett år sedan och Anders Wiklander tycker det är naturligt att nu avveckla innehavet i Norrvidden.
Vi vill ha ett 100-procentigt ägande i det vi gör, så att vi har hela beslutsprocessen själva, säger Wiklander.
Samtidigt som de jobbar vidare med projekten i Sundsvall.
Arbetet med ombyggnaden i Hirschska huset fortgår, kommunen är också rätt positiv till planerna för Stadshuset. Däremot tar glashus-projektet på torget längre tid, säger Wiklander.
Planer som fått Sundsvallsborna att vakna.
Flera hundra personer har hört av sig. Alla gillar att vi skapar fler butiker i Hirschska huset, de allra flesta är positiva till idéerna i Stadshuset. Däremot är det kanske 50-50 vad gäller det stora affärshuset i glas på torget, erkänner Wiklander.
Det som folkhumorn snabbt döpte till "duschkabinen".
Ja (skratt), men vi jobbar nu med att ta fram en bättre presentation, en visualisering. Sedan hoppas vi att 80 procent ska vara positiva. För det är ett bra projekt för centrala Sundsvall, säger Anders Wiklander.

Mer läsning

Annons