Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NP3 ska bli dubbelt så stort

/

Fastighetsbolaget NP3 ska fortsätta att växa kraftigt.
– Vi har satt som mål att ha ett fastighetsvärde på åtta miljarder kronor om 3–5 år, berättade vd Andreas Nelvig på tisdagsmorgonen.
Det är en fördubbling mot i dag.

Annons

– Det är fullt realistiskt, vi ser goda möjligheter till bra affärer, sade Andreas Nelvig i samband med att Sundsvallsföretaget redovisade sitt halvårsresultat.

Tillväxten kommer framför allt att ske i Gävle och i Östersund, den jämtländska metropolen är i dag nästan en vit fläck på kartan för bolaget.

För att nå målet hoppas NP3 redan i år kunna utöka fastighetsbeståndet med ett värde av 1,3 miljarder kronor. Bland annat har man hittills förvärvat fem fastigheter i Sundsvall.

Rapporten för första halvåret visar att intäkterna ökade till 188 miljoner kronor, en fördubbling mot första halvåret i fjol.

Förvaltningsresultatet steg från 33 till 90 miljoner kronor, medan däremot överskottsgraden – driftnettot i förhållande till hyresintäkterna – sjönk från 79 till 72 procent. Dock ökade den under andra kvartalet till 75 procent, vilket också är bolagets mål att hålla.

Styrelsen har beslutat att bolagets belåningsgrad inte får överstiga 70 procent, mot tidigare 75 procent. Den sista juni låg den på 59,3 procent.

Klockan 10 hade aktien stigit med 1,8 procent på Stockholmsbörsen.

Mer läsning

Annons