Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya generaldirektören gästade Sundsvall

I torsdags utsåg regeringen Kerstin Borg Wallin till ny generaldirektör för Centrala Studiestödsnämnden (CSN). I fredags gjorde hon en blixtvisit på myndighetens huvudkontor i Sundsvall.

Annons
Och hennes första intryck av den kommande arbetsplatsen och dess personal var positivt.
Det är trevliga och ljusa lokaler och jag kände direkt att det råder en god stämning här.
Närmast kommer den 59-åriga stockholmskan från uppdraget som generaldirektör för Statens kvalitets- och kompetensråd (KKR). Tack vare det känner hon till en hel del om sin nya arbetsplats.
Jag har god inblick i svensk statsförvaltning och känner till många myndigheter väl.
CSN tycker hon är en modern och väl fungerande myndighet som ger god service till sina kunder.
Hur kommer det att märkas att du blir ny generaldirektör?
Hoppas att det jag har med mig gör att CSN fortsätter att utvecklas till en allt bättre myndighet. Men det bygger på ett bra samarbete och jag hoppas att jag kan bidra med att sprida en bra stämning bland medarbetarna.
Sundsvall är ingen ny bekantskap för henne. Under sina år som överdirektör vid Patent- och registreringsverket var hon ofta här.
Det är en trivsam stad med ett bra kulturutbud.
Om en dryg vecka börjar hon som hon själv uttrycker det \"prya\" på nya jobbet och den 1 augusti tillträder hon tjänsten. Förordnandet är på sex år.
Avgående generaldirektören Björn Mårtensson går vidare till nya uppgifter. Han har fått i uppdrag av regeringen att föreslå lämpliga åtgärder för att utveckla ett centrum för den civila test- och övningsverksamheten i subarktisk miljö i Arvidsjaur.

Mer läsning

Annons