Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Ikea öppnar redan i april — osäkert om Kamprad kommer

Redan i april ska nya Ikea i Birsta öppna. Det står klart nu när tidsplanen är spikad. Men om Mr Ikea, Ingvar Kamprad, kommer till invigningen är oklart.

Annons
Vi hoppas förstås, för det vore jätteroligt. Men det är inte alls säkert, säger varhuschefen Carina Nordström-Sköldh.
Eva Stål, pressansvarig på Ikea, vet inte heller.
Nej, han är förstås inbjuden som alltid, men Ingvar Kamprad har sin egen agenda, förklarar hon.
Kamprad var dock inte närvarande vid invigningen av Ikea-varuhuset norr om Göteborg för ett år sedan.
När beslutet om det nya varuhuset togs hette det att invigningen skulle ske sommaren 2006. Men när tidsplanen nu fastställts, så visar det sig att det blir ett par månader tidigare.
Det nya varuhuset blir på 24 000 kvadratmeter, nästan dubbelt så stort som dagens Ikea.
Det gör att vi kan visa hela sortimentet av möbleroch mer heminredning. Vi kan satsa mer på inspiration, säger Carina Nordström-Sköldh.
Övre planet kommer att innehålla vardagsrum, kök och sovrum. På nedre planet ska man hitta textilier, husgeråd, lampor och blommor.
Vi får också en stor restaurang med 250 platser, mot dagens 96. Vi får en stor lekavdelning som ska kallas Småland och vi får tillbaka lagret på en plats.
Den bäste nyheten för många härdade kunder är kanske ändå att antalet kassor utökas från dagens tio till femton. Dessutom ska det finnas några mobila kassor att sätta in när kundtrycket blir för hårt.
Ikea i Birsta har i dag drygt 200 anställda.
Vi kommer att bli fler. Men eftersom vi samtidigt får en mer rationell hantering, så blir vi inte så väldigt många fler, säger Carina Nordström-Sköldh.

Mer läsning

Annons