Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybygge kan ge fyra nya jobb

Bygget är igång. Nära tre miljoner kronor investeras för att Torps Vattenskärning ska kunna flytta ihop med moderbolaget Fränsta Process Produkter, FPP. — Vi tror att det ska ge ökad beläggning och fyra nya jobb, säger ägaren Göran Hammarstedt.

Annons
Eftersom de två företagen nu tillsammans har åtta anställda skulle det innebära en utökning med 50 procent.
Vi har en bra beläggning. Men när vi samlar verksamheterna i Fränsta, så kommer vi att kunna samarbeta mer rationellt och därmed kan vi också ta på oss mer jobb, säger Göran Hammarstedt.
I september är det tänkt att nybygget på 600 kvadratmeter ska tas i bruk. Där ingår även kontor och nya personalutrymmen som tas i bruk något senare.
Investeringen finansieras med banklån och ett lån på 800 000 kronor från Norrlandsfonden. Dessutom ligger en ansökan om drygt 900 000 kronor i regionalt utvecklingsbidrag hos länsstyrelsen.
Det är snart elva år sedan Göran Hammarstedt startade verkstadsföretaget FPP. Företaget gör framför allt rostfri utrustning till kommunala vattenledningar och till maskintillverkande företag som Metso Paper, pappers- och kemisk industri.
Vi samarbetar också med andra lokala företag och köper tjänster av dem. Så det finns lite Gnosjöanda här, konstaterar Göran Hammarstedt.
År 2003 hade företaget stora order och omsättningen blev åtta miljoner kronor. I fjol sjönk den till 4,5 miljoner.
Det kan slå lite olika från år till år. Men eftersom rostfritt stål är ganska dyrt i inköp, så påverkas inte resultatet lika dramatiskt. Där har vi visat positiva siffror hela tiden. Och i år kommer omsättningen att öka en del, säger Göran Hammarstedt.
Sonen Marcus är vd för Torps Vattenskärning, som de övertog för två år sedan.
De ökar stadigt sin omsättning och i fjol var den 3,7 miljoner kronor, berättar Göran Hammarstedt.
Dotterbolaget har kunder över hela landet. De kan skära alla slags material, men mest blir det rostfritt stål. En fjärdedel av uppdragen kommer också från Fränsta Process Produkter AB.
Då passar det ju bra att de blir grannar.

Mer läsning

Annons