Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen Carina har blivit krögare

/
  • Nya Hasselakrögaren Carina Hedin saknar polisarbetet ibland men tycker ändå att hon gjorde rätt som bröt upp.

Carina Hedin från Hassela har 17 år bakom sig som polis, i Stockholm, Sundsvall och Timrå.
Hennes yrkesframtid är som krögare, på pensionat Björken i Hassela.

Annons
Jag vet att mycket jobb väntar men jag älskar att jobba, säger Carina Hedin som på tidigt 1980-tal valde mellan utbildningen till polis och hushållslärare.
Hon köpte tidigare i höst pensionatet av en litauisk familj. Dessförinnan var Svein Arnesen, Matfors, ägare, och ägarbytena har varit många under åren. Rörelsen har legat nere i flera år när nu Carina Hedin öppnar på nytt.
Inom en vecka kan jag flytta in i huvudbyggnaden. Tills vidare driver jag rörelsen litet provisoriskt i ett mindre kök, berättar hon.
Fastigheten kostade 270 000 kronor men en vattenskada, elarbeten och pelletsinstatallation har medfört betydande kostnader utöver det.
Så jag får sälja min bil. Men det finns gott om bilar, skojar hon.
Matlådor, dagens lunch och att vara värd från allt mellan begravningssammankomster till pubkvällar finns på programmet. Carina Hedin har anställt Margareta Nordström, Hassela, på halvtid och räknar med att få många handtag från sin familj.
Till rörelsen hör även åtta rum med 20 bäddar.
Jag känner ett starkt stöd i bygden. Man är allmänt glad över att pensionatet öppnar igen.
Hon strävar för samarbeten med grannen och vandrarhemsägaren Karl-Ove Ljunglöf och även jätten Hassela Sport & Konferens på motsatta sidan av sjön.
Hasselabadets anläggning byggs efter en brand upp av Hassela IF men kommer inte att rymma någon pizzeria vilket fallet varit tidigare.

Mer läsning

Annons