Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Press ger sjukskrivning

/
  • Harriet Holmstedt reagerar mot att det heter att det inte finns pengar när den ekonomiska historien inom omsorgsnämnden visar på oegentligheter med miljonbelopp.

Harriet Holmstedt har sedan 1972 arbetat i köket på centralskolan i Harmånger.
Sedan i maj är hon sjukskriven, nu arbetstränar hon.

Annons
Höften är utsliten. Det har varit mycket lyftande under åren, inte minst av de 119 stolar som dagligen ska ställas upp på borden i matsalen för att möjliggöra städning.
Tempot har blivit allt mer pressat.
Visst har utrustningen förbättrats, men när Harriet började för 33 år sedan var de sex anställda för cirka 300 dagliga portioner. Nu ska tre personer klara 500.
I dessa dagar reagerar Harriet Holmstedt mycket starkt mot penningrullningen inom omsorgsnämnden där kontaktpersoner lyft 1,7 miljoner svarta kronor, trots enligt revisionen ringa arbetsinsatser. Förra socialchefen närstående har fått socialbidrag till körkort och elräkningar.
Vi har under åren alltid fått höra att det fattas pengar till investeringar och uppsnyggningar. Det finns tydligen pengar ändå.
Harriet Holmsten undrar över hur det kunnat hända.
Varför har inte revisorerna, som kostar över en halv miljon per år, reagerat? Varför inte andra chefer, varför inte politikerna?
Det är fel att lägga allt på förra socialchefen Ann-Christine Pettersson när det felat i hela systemet.
Harriet Holmstedt tycker att det är fel att kommunen betalar restskatt för dem som fått svarta löner.
Jag fick en gång restskatt efter att jag och en annan förväxlats av lönekontoret. Då var det aldrig tal om att kommunen skulle ställa upp.
Numera blir det allt ovanligare att "fotsoldater" reagerar offentligt. Den som gör det är inte lojal mot chefer och företag och kan hamna i onåd och/eller förlora jobbet. Harriet Holmstedt räds inte för att träda fram.
Vad har jag att förlora?
Hon tycker att kommunalrådet Stig Eng ska komma på besök för att lyfta de tunga trästolarna.
I dagarna pågår en köksupprustning, det blir bland annat en ny diskinlämning. Matlagningdelen skiljs från disken. Men de tunga trästolarna får ännu lyftas en obestämd tid till.
Stig Eng berättar att det för nästa år avsätts några miljoner till kommunstyrelsens förfogande. Inget är beslutat, men det är möjigt att det kan bli mer anslag till Harmångersköket.
Vad gäller den ekonomiska historien på omsorgssidan jobbar vi med full kraft.

Mer läsning

Annons