Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projekt ska stärka länets företag

Företagen i Västernorrland ska stärkas, vilket på sikt ska ge fler jobb. Det är målet med den stora undersökning som Företagarna dragit igång. 1 000-1 500 små och medelstora företag ska intervjuas.

Annons
Vi vill få upp företagens problem till ytan och hitta områden där de kan samverka. För det är genom samarbete vi ska bli starkare, menar Företagarnas regionchef Tommy Schavon.
Samarbetet kan komma att gälla exempelvis rekryteringar, kompetensutveckling, styrelsearbete, ledningsfunktioner och marknadsföring.
Tommy Schavon betonar att även kommunerna, länsstyrelsen, länsarbetsnämden, Almi och Mittuniversitetet är inkopplade i projektet.
Under senaste halvåret har Företagarna genomfört en förstudie med 50 företag i länet och kommer efter semestern att gå vidare med den stora undersökningen. Den är en del i länets regionala tillväxtprogram, där länsstyrelsen haft en ledande roll.
Nutek bidrar till finansieringen av Företagarnas projekt, som totalt kostar sex miljoner kronor.
Vi har rekryterat åtta kompetenta personer, före detta företagare, som vi nu utbildar för projektet, berättar Tommy Schavon.
Företag med upp till 50 anställda ska ingå i undersökningen.
Ja, allt från kiosker till kvalificerade industriföretag. Men även en del ensamföretagare. De företag som varit med i förstudien har varit väldigt positiva till initiativet, säger Tommy Schavon.
Dit hör Niclas Nilsson, vd för Vasa Bryggeri i Njurunda.
Jag tycker det här verkar fantastiskt bra. Ibland räcker företagets egna resurser inte till och kan man på det här sättet hjälpa små och medelstora företag att hitta resurser på annat håll, så är det mycket positivt.
Han tycker också att samarbetet med Mittuniversitetet är viktigt och att kommuner och andra organisationer är med i projektet.
Bara att som företagare direkt veta vem eller vilka man ska kontakta i olika frågor är värdefullt. Jag tror att vi kommer att ha nytta av projektet och att vi själva också kommer att tillföra en del, säger Niclas Nilsson.

Mer läsning

Annons