Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reglerna kan komma att ändras

Bemanningsföretag är inte som andra. Det menar Ams. Men det finns tecken på att reglerna för A-kassan kan komma att ändras.

Annons
De nuvarande reglerna från 1996 och 2001 säger att den som jobbar deltid åt ett bemanningsföretag inte är berättigad till A-kassa.
Arbetsgivarorganisationen Almega menar att branschen och dess avtal förändrats under åren och att man nu fungerar som alla andra företag.
Men Leif Tallskog, biträdande avdelningschef på Ams, har en annan uppfattning.
Skillnaden är att bemanningsföretagens affärsidé är att ha folk och kompetens till förfogande. Då är det rimligt att de anställer sin personal på heltid. Kan de ibland inte hitta uppdrag på heltid, så ska inte A-kassan finansiera det. Skulle man fylla ut deltiderna med A-kassa, så skulle nog antalet deltider på bemanningsföretagen öka kraftigt, tror Leif Tallskog.
Numera hanteras dessa frågor av Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF). Den konstaterar att personer som blivit arbetslösa efter anställning hos bemanningsföretag bör ha ersättning av A-kassan, om uppsägningen skett enligt LAS och kollektivavtal.
Dock bör deltidare inte få A-kassa för resten av tiden, menar IAF.
Men A-kassornas samarbetsorganisation (SO) tycker däremot att deltidare som jobbar en fastställd period hos ett bamanningsföretag ska kunna få A-kassa.
\"Den som tar en anställning ska inte drabbas negativt av detta\" anser SO.

Mer läsning

Annons