Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordstort bygge för Fastec

/
  • Nya Ikea är största bygget hittills för Anders Olsson och hans anställda på Fastec. —Vi ska hinna klart till slutet av april, säger han.
  • Företaget Fastec har slagit nytt personligt rekord med den entreprenad som byggandet av det nya Ikeahuset innebär.

130 miljoner kronor. Entreprenaden för byggandet av nya Ikea-huset i Birsta är mycket värd. — Det är rekord för oss på Fastec, säger Anders Olsson.

Annons
Det var Fastec Sverige som tog hem entreprenaden i konkurrens med flera andra byggföretag. Och det är medlemsföretaget i Sundsvall, det Anders Olsson driver, som ska bygga.
Han och hans 25 anställda får fullt upp, redan i slutet av april ska nya Ikea öppna.
Det blir tufft, men visst är det möjligt att klara det till dess. Så det känns väldigt skojigt att ha fått det här uppdraget, säger Anders Olsson.
Fastec finns på åtta orter i landet och har specialiserat sig på att bygga butiker. I Sundsvall återuppstod företaget 1996 när Anders Olsson drog igång verksamheten.
Just nu jobbar vi också med det nya köpcentret i Örnsköldsvik som ska invigas denna månad. Där ska Willys, Jysk och Rusta öppna butiker. Tidigare har vi byggt och byggt om många Ica- och Konsumbutiker i området. Nyligen byggde vi även ut Coop i Härnösand, berättar Anders Olsson.
Fastec bygger, men hyr in andra firmor som sköter el, rör, ventilation och takläggning.
Det är ute på anbud nu, så det kan bli firmor från var som helst i landet. De som monterade stommen kom exempelvis från Stockholm, berättar Anders Olssson.

Mer läsning

Annons