Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RFV Data halverar antalet IT-konsulter

/

Vid årsskiftet kommer över hundra medarbetare att vara utan uppdrag. Det slog Sture Hjalmarsson, chef på Försäkringskassans IT-avdelning, nyligen larm om i en intern skrivelse. – Läget är klart bättre i dag, säger han.

Annons
I början av september såg det rätt dystert ut. Över 20 medarbetare på det som tidigare hette RFV Data i Sundsvall var utan uppdrag. Och betydligt värre skulle det bli, menade Hjalmarsson.
Problemet var att våra beställare, Försäkringskassans huvudkontor, är sena med att ge oss uppdrag. Så jag ville göra dem uppmärksamma på vårt problem, säger Sture Hjalmarsson.
Väckarklockan fungerade.
Ja, tydligen. Nu har vi fått in uppdrag så att vi i alla fall har jobb året ut. Men hur det blir i början av nästa år vet vi ännu inte. Budgeten för 2006 kommer att bli kraftigt försenad. Jag hoppas ändå att vi får starta med åtminstone några nya utvecklingsprojekt i början av året.
I Sundsvall jobbar cirka 560 medarbetare på IT-avdelningen. Drygt hälften arbetar med utveckling och förvaltning, resten med drift.
Vi har inte gjort några neddragningar av den egna personalstyrkan och det finns heller inget beslut om att så ska ske, säger Sture Hjalmarsson.
Däremot har antalet IT-konsulter minskats. Och inga nya uppdrag köps in, årets konsultbudget är förbrukad.
Vid årsskiftet torde vi vara nere i motsvarande 60 årsarbetare. Det innebär en halvering av IT-konsulterna under 2005. Men någon ytterligare minskning tror jag inte att det blir sedan, vi har ju ett antal funktioner som vi inte tänkt sköta med egen personal, säger Sture Hjalmarsson.

Mer läsning

Annons