Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rikstrafiken i Sundsvall avvecklas

/
  • Rikstrafiken i Sundsvall upphör som statlig myndighet och kommer från och med den 1 januari 2011 vara integrerad i Trafikverket.
  • Rikstrafiken i Sundsvall upphör som statlig myndighet och kommer från och med den 1 januari 2011 vara integrerad i Trafikverket.

Nu är det klubbat och klart. Rikstrafiken i Sundsvall lägger ner sin verksamhet och upphör som statlig myndighet.

Personalen kommer förmodligen att få följa med flyttlasset till Trafikverket.

Annons

– Regeringen fattade beslutet att lägga ner Rikstrafiken förra veckan, men vi har länge vetat om att det varit på gång. Visst känns det lite vemodigt - men samtidigt kommer något nytt och spännande i stället, säger Rikstrafikens ställföreträdande chef Marianne Ullvén.

Myndigheten på Esplanaden 11 i centrala Sundsvall kommer att avvecklas under hösten.

– Den 1 januari 2011 kommer vi att vara integrerade i Trafikverket. En projektgrupp har utsetts och de ska titta närmare på hur det ska ske på bästa sätt, säger Marianne Ullvén.

Vad händer med personalen?

– Jag har inte fått några direktiv om uppsägningar eller övertalighet. Förmodligen kommer alla att omfattas av LAS-reglerna och då handlar det om en myndighetsöverföring - personalen flyttas över till Trafikverket.

Var i landet kommer tjänsterna att vara placerade?

– Det är för tidigt att svara på. Projektgruppen ska arbeta med frågan och senast i november har vi svar på alla frågor kring vad som gäller för enskilda individer.

Vad händer med nuvarande anställningsvillkor?

– Nuvarande avtal följer med vid en myndighetsöverföring.

Vad innebär beslutet för dig personligen?

– Man vet aldrig vad framtiden innebär, men under hösten kommer jag att jobba med bokslut och avveckling. Många avtal ska sägas upp. Samtidigt ingår jag i den nya projektgruppen som ska planera framtiden. Självklart vill jag följa med i övergången till Trafikverket.

Annons