Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risk för varsel på HL Display

HL Display tappade åtta procent av försäljningen under årets fyra första månader. — Vi kommer att bli färre, säger Anders Remius, vd och störste ägare i koncernen. Samtidigt arbetar fabriken i Sundsvall med ett projekt för att bli effektivare.

Annons
HL Display tillverkar utrustning för butiksskyltning och fabriken på Bultgatan med 220 anställda är företagets klart största.
Men 2005 har börjat illa. Försäljningen sjönk, framför allt i april, och de fyra första månaderna gav bara en miljon kronor i rörelseöverskott.
Vi har främst tappat på våra två viktigaste marknader, Frankrike och Storbritannien. Marknaden har varit svagare, men vi har också förlorat till konkurrenterna, säger produktionsdirektör Jan Sigurdh.
Anders Remius säger att man måste titta över både produktion och säljorganisation. Han tror att ett beslut tas senast i slutet av sommaren.
Alla enheter kommer att beröras, säger Anders Remius.
Industrifackets ordförande på HL Display i Sundsvall, Magnus Jonsson, är inte särskilt förvånad.
Nej, resultatet har ju inte varit bra, så visst finns det en oro på golvet. Samtidigt vill vi förstås att företaget ska gå bra, säger han.
Företagsledningen försäkrar att fabriken i Sundsvall är den viktigaste. I höstas drog fabriken också igång ett ambitiöst program för att bli \"bäst i världen\" i sin bransch.
Vi ville göra banbrytande förändringar. Därför satte vi också tuffa mål, berättar Maria Ekman, tf vd i Sundsvall.
Målen var att halvera reklamationerna, höja produktiviteten med fem procent och minska ledtiden (från order till leverans) med 20 procent.
Vi samlade hela personalen till diskussion om vad som kunde göras och det kom fram väldigt mycket matnyttigt. Sedan har vi bearbetat det område för område och lagt ut ansvaret i verksamheten, säger Maria Ekman.
Målet för ledtiderna är uppnått och de andra två målen har delvis nåtts.
På golvet väcker dock förändringsarbetet blandade känslor. Jonny Könberg har jobbat på företaget i elva år och trivs rätt bra.
Men ledningen frågar inte oss. Nyligen beslutade de att vi ska jobba i grupper med bara några maskiner, i stället för att flytta runt på flera maskiner som förut. Nästan ingen här gillar beslutet, säger han.
Björn Pettersson tycker däremot att förändringsarbetet går framåt.
Ja, det går bra. Jag tycker nog att vi får gehör hos ledningen, säger han.
Fackordföranden Magnus Jonsson vet att det finns delade meningar om vissa förändringar.
Men jag tycker att folk är mer engagerade nu och att företagsledningen lyssnar på oss, säger han.

Mer läsning

Annons