Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rix FM Sundsvall större än P4

/
  • Programledarna Niklas Axelsson och Dan Jerzewski gläds åt framgångarna för Rix FM Sundsvall och Radio Guld. Den förstnämnda har nu gått om P4 och den andra har passerat P3 i Sundsvallsområdet.

Rix FM Sundsvall är nu störst i stan. Och därmed också den första kommersiella radiostationen i landet som har fler lyssnare än P4 i sitt område.

Annons
Jättekul! Vi har haft en bra utveckling och fått allt fler lyssnare. Dessutom har vi ekonomiskt sett gått med plus under fyra av de fem senaste åren, säger Niklas Axelsson, Rix FM Sundsvall.
I den senaste mätningen från Radioundersökningar AB (RUAB) hade Rix FM 33,8 procent i räckvidd i koncessionsområdet Sundsvall, mot 33,4 procent för P4.
Rix FM Sundsvall täcker en radie på fem mil, plus att de har en slavsändare i Härnösand.
Att programmet Rix Morronzoo är väldigt populärt bidrar i hög grad till de höga lyssnarsiffrorna.
Rix FM centralt gör ständiga mätningar av vad lyssnarna vill ha och är väldigt duktiga på det, menar Ann Lagergren.
Den lokala produktionen i Rix FM Sundsvall handlar gäller enbart annonser, samt väderprognosen. Övriga inslag produceras centralt.
Trots att alla pratar om vikten att vara lokala, så har vi fler lyssnare än Radio Västernorrland. Men dete beror kanske på att de känns ganska spretiga i sitt utbud, tycker Niklas Axelsson.
Dessutom har de som Public service-radio ett annat uppdrag än Rix FM, påpekar Qia Andersson.
De åtta medarbetarna, som förresten utökas till nio i nästa vecka, jobbar delvis för Rix FM. Men framför allt arbetar de med Radio Guld som produceras lokalt. Båda stationerna ingår i Mediehuset ST.
Därför är det lika roligt att Radio Guld också satte nytt lyssnarrekord med 14 procent. Så nu är den större än P3 i Sundsvall, säger Niklas Axelsson.
Sundsvallsborna är också ovanligt flitiga radiolyssnare. Enligt Ruab hörde 81,5 procent av de i åldersgruppen 9-79 år på någon radiokanal i minst 15 minuter under ett genomsnittligt dygn. I hela landet var motsvarande siffra 77,7 procent.

Mer läsning

Annons