Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så påverkar TV4:s sparpaket Sundsvall

/
  • —Vi är vara att klara oss med lite folk, och vi har kanske tur jämfört med många andra lokalstationer som måste säga upp folk. Samtidigt vill vi gärna bibehålla och utveckla kvaliteten i våra program, säger Tomas Hagström, redaktionschef på TV4 Mitt i Sundsvall.

Den senaste veckan har TV 4 presenterat ett sparpaket, som innehåller besparingar på 230 miljoner kronor. 20 tjänster kommer att försvinna vid de lokala stationerna. — Vi är unika här i Sundsvall för vi får behålla alla anställda, och får dessutom en ny tjänst, säger Tomas Hagström, redaktionschef på TV4 Mitt i Sundvall.

Annons
När det analoga nätet släcks helt år 2008 försvinner TV4:s särställning i förhållande till de andra kommersiella kanalerna. Många uppsägningar är att vänta, och frågan är hur kanalen ska kunna bibehålla kvaliteten med krympta resurser.
Här i Sundsvall får vi i och för sig göra en nyanställning enligt förslaget som ligger, men samtidigt ska vi sända ungefär en kvart mer om dagen, så det kommer att bli tufft, säger Eva Nilzon, facklig företrädare på TV4 Mitt.
Också redaktionschefen är oroad.
Vi kommer att hävda att vi behöver mer personal för att kunna bibehålla kvaliteten, säger Thomas Hagström.Samtidigt är han krass och menar att lokalstationen vant sig vid att jobba med små resurser.
Stämningen bland de anställda är ändå okej, det här är inte den första omorganisationen vi är med om, säger Eva Nilzon.
Den här förändringen är inte bara av ondo, säger Tomas Hagström. Vid nyår får vi en ny tablå som innebär dels att vi ska sända en halvtimmes soffprogram varje vardagmorgon som en del i Nyhetsmorgon. Dessutom flyttas vår huvudsändning från 18.05 till 18.55, och det kommer att ge oss fler tittare, vilket är positivt. I soffprogrammet konkurrerar vi inte heller med MittNytt.
TV4 riks är måna om att det ska bli bra, eftersom vi får en stor del av tiden i deras flaggskepp Nyhetsmorgon. Förhoppningsvis kan vi då övertyga dem om att vi behöver mer resurser, säger Tomas Hagström.
Det känns ändå viktigt att säga att det här är ett förslag som ännu inte är förhandlat, säger Eva Nilzon från facket.
Förhandlingar pågår under veckan och Tomas Hagström hoppas att resultatet ska ge mer än en ny tjänst till redaktionen i Sundsvall, som sänder över Västernorrland och Jämtland.

Mer läsning

Annons