Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Safarifeber i Liden

Under mars månad trafikerar åtskilliga skotrar lederna norr om Liden. Att hyra ut skotrar för dagstutflykter blev ett lyckodrag för Mats Norbergs skoterföretag i Sillre.

Annons
Han har tagit emot närmare 200 bokningar bara för den här månaden. De flesta från företag, men även privatpersoner lockas till upplevelsen av skotersmatter och doften av olja och frisk luft. Kineser, holländare, belgare och engelsmän är några av de nationaliteter som varit på besök.
År 1992 började Mats Norberg tillsammans med sin fru Carin att sälja skotrar i Sillre, strax norr om Liden. Fem år senare reste han till en ort i utkanten av Montreal i Kanada där de tillverkar Ski-doo skotrar. Då föddes idén att själv starta snöskoteruthyrning och safari. I dag har företaget tre heltidsanställda.
Skoterklubbarna Wide Lake, Drakaberget och Trollriket hjälper till med de guidade turerna. Turer som bland annat går genom Lögdö vildmark eller Rigåsens naturreservat.
Det är många komponenter som måste fungera. Först och främst är vi väldigt väderberoende. Det behövs mycket snö inne i skogarna för att lederna ska hålla bra, säger Pär Hansson som har jobbat med Mats Norberg sedan starten.
En höjdpunkt, tycker han, var när stå-upp komikern Lasse Eriksson stannade till för att släppa lös en stund.
Han var ute på turné och hade några timmar ledigt som han ville fylla med något han visste var kul.
Kul tyckte också de 16 anställda från företaget Melkerhed i Timrå att det var när de fick sätta fart mot lappkåtan i Gussjön. Roger Bjurström hade föreslagit strapatsen för sina medarbetare och de var inte sena att haka på.
Jag fick vetskap om safarin när jag köpte min skoter här i höstas och tyckte att det lät som en trevlig grej, säger han.

Mer läsning

Annons