Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete ska minska stölderna

Konkurrenterna går ihop, allt för att minska stölderna. — Ja, stölderna ökar och är helt klart ett problem, säger Jonas Wennberg, butikschef på Onoff i Birsta.

Annons
Därför har han bjudit in konkurrenterna på Siba och Elgiganten i Birsta, samt Power i Bydalen till samarbete.
Vi kan åtminstone tipsa varandra när vi råkar ut för stölder, för de här personerna går ju ofta mellan butikerna och tar varor, menar Jonas Wennberg.
Han säger att det mesta som är löst kan försvinna.
Det är allt från bläckpatroner för 99 kronor till dyrare varor som dvd-spelare, kameror, datorer, lcd-skärmar och förstås mobiltelefoner.
Hur omfattande stölderna är vill han inte ge några siffror på.
Nej, men ibland hittar vi tomma kartonger nästan varje dag. De senaste två veckorna har vi dock inte haft en enda stöld.
Vissa av elektronikbutikernas varor är inlåsta i glasskåp, andra är mer lättillgängliga.
Jag tror att det är svårt att bygga bort stölderna, vi måste ju exponera våra produkter. Ibland lyckas också tjuvarna sätta larmen ur funktion. Men kanske kan butikerna tillsammans hitta andra sätt att minska stölderna. Dessutom kommer vi att ta råd och hjälp av polisen framöver.
Onoff anlitar också väktare från SU butikskonsult, de som också bevakar Ikeahuset.
Ganska nyligen åkte en kille fast. Vi jagade honom ner mot Ikea och larmade vakten där. Sedan grep polisen honom senare i Sundsbruk. Men visst, de flesta stölderna upptäcker vi förstås för sent.

Mer läsning

Annons