Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SCA får lågt betyg när det gäller sjukskrivningar

SCA får betyget 2,74 av 5,0 möjliga i Folksams Hälsoindex 2005. Den totala sjukfrånvaron i företaget var under förra året 6,0 procent av de anställdas sammanlagda ordinarie arbetstid.

Annons
Av detta utgjorde 63,0 procent långtidssjukfrånvaro. Sjukfrånvaron för kvinnor var i genomsnitt 7,0 procent.
Med Folksams Hälsoindex vill vi bidra till en diskussion om arbetsgivarnas ansvar för rehabilitering av sjukskrivna medarbetare säger Maria Rudolphi, områdeschef Folksam Södra Norrland.
Folksam har granskat 235 börsbolag och drygt 140 icke börsnoterade företag. Högst hälsobetyg av samtliga företag på A-listan får investmentbolaget Investor med betyget 4,3 av 5,0 möjliga i Folksams Hälsoindex. Industriföretaget Sensys Traffic på O-listan är "Sveriges friskaste företag" och får högst hälsobetyg av alla börsföretag med 5,0 av 5,0 möjliga.
Den genomsnittliga totala sjukfrånvaron bland börsbolagen var under förra året 5,2 procent av de anställdas sammanlagda ordinarie arbetstid, varav 57,5 procent utgjordes av långtidssjukfrånvaro. Sjukfrånvaron för kvinnor var i genomsnitt 6,9 procent.
Folksams Hälsoindex 2005 baseras på uppgifter i bolagens årsredovisningar för 2004. 207 av de 235 börsbolagen redovisar fullständiga uppgifter.

Mer läsning

Annons