Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Sundsvall 2 200 anställda samlas i helgen

/
  • Avspark. Det började som en fotbollsmatch i Sundsvall. Nu 40 år senare är PricewaterhouseCoopers årliga event ett jättestort arrangemang. Christine Larsson-Schedin och Lena Larsson från Sundsvallskontoret kickar igång eventet.

Ett arrangemang som får hotellen och vissa andra näringsidkare att jubla. Det kan man säga om revisionsbyrån PricewaterhouseCoopers event i Sundsvall i helgen.

Stan invaderas nämligen i eftermiddag av drygt 2 200 anställda från hela landet.

Annons

– Vi har jobbat hårt för att få arrangemanget till Sundsvall, säger projektledaren Lena Larsson och kontorschefen Christine Larsson-Schedin.

Ett jobb som även gav en nominering till Årets drake.

Och besöksnäringen i Sundsvall gnuggar händerna.

– Hotellen är fullbelagda. Det är makalöst bra att Sundsvall har kapacitet att ta emot ett så stort arrangemang och hålla det så centralt i stan, tycker Tina Stjernberg på Visit Sundsvall.

Att Öhrlings event firar 40-årsjubileum spelade också Sundsvall i händerna. Det var nämligen här det hölls första gången.

– Då samlades 120 personer och höjdpunkten var en fotbollsmatch mellan kontoren i Sundsvall och Stockholm. Årets event är något större. Nu har Öhrlings 130 kontor i landet. Så vi har faktiskt planerat det i ett års tid, berättar Lena Larsson.

Tanken är främst att träffas och umgås. Och idrotten spelar fortfarande stor roll. På Baldershovs idrottsplats ska revisorer, skatterådgivare och andra ekonomiska experter från de olika kontoren göra upp i en fotbollsturnering under lördagen. På andra håll spelas brännboll och ishockey (Gärde).

Åter andra kan i stället sjunga i kör under Kjell Lönnås ledning, gå på stadsvandring, lära sig om eco-driving, fiska, besöka Ortvikenfabriken, Norra berget eller Himlabadet. På lördagskvällen blir det en del föredrag och stor middag i Nordichallen.

– Vi har haft ett jättebra samarbete med Konferensstaden, Visit Sundsvall, kommunen och ett antal föreningar som vi engagerar i helgen, säger Lena Larsson som också har en förhoppning:

– Att kollegorna från andra orter senare återvänder till Sundsvall som turister.

Mer läsning

Annons