Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skanskas försäljning nu i hamn – klart för byggstart

/
  • Högst upp i hörnet av kvarteret ligger den dyraste lägenheten för 5,5 miljoner kronor. Den är såld.

Det tog bara några veckor för Skanska att sälja det antal lägenheter i Inre hamnen som krävs för ett beslut om byggstart.
Och det är de största och dyraste lägenheterna som gått först.

Annons

– Havsutsikten har förstås lockat. Sedan har Sundsvall haft brist på den typen av lägenheter, säger Helene Eliasson, kundansvarig på Skanska i Västernorrland och Jämtland.

Den dyraste lägenheten i den blivande bostadsrättsföreningen Hamnparken 1 kostade 5 495 000 kronor. Den ligger högst upp, närmast vattnet och är en fyrarummare på 129 kvadrat. Den näst dyraste kostade 4 995 000 kronor.

Den 15 oktober hade Skanska säljstart för de 40 lägenheterna i Inre hamnen.

– Målet var att hinna teckna kontrakt på nära hälften av lägenheterna till i fredags och det lyckades vi med. Dessutom är nu ytterligare lägenheter bokade. Intresset har varit väldigt stort, säger Helene Eliasson.

Olle Almqvist på Mäklarhuset, som sköter försäljningen, säger att man har närmare 100 bokningsanmälningar att bearbeta.

– Det är fantastiskt roligt. Inte minst att det här också leder till lite inflyttning i Sundsvall. Exempelvis har två sålda lägenheter gått till personer i Stockholm, säger han.

I Skanskas kvarter ingår också fyra radhuslägenheter.

– Där har vi hittills sålt en och är på väg att sälja ytterligare en. Att försäljningen går så bra visar att prisnivån ligger rätt, tycker Olle Almqvist.

Helene Eliasson berättar att Skanska kommer att etablera sig i Inre hamnen i slutet av månaden och att man börjar med markarbeten under december.

Våren 2017 ska de 40 lägenheterna vara inflyttningsklara.

– Det känns väldigt positivt, men så är ju läget också riktigt bra.

Skanska har, som bekant, ambitionen att bygga fler kvarter i området och om försäljningen fortsätter att rulla på så rycker kvarter nummer två närmare.

Mer läsning

Annons