Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattepengarna kommer nästa vecka

Redan nästa vecka betalas skatteåterbäring på ditt konto - om du har deklarerat elektroniskt och om du har betalat för mycket i skatt.

Annons
Dubbelt så många som i fjol deklarerade elektroniskt i år, möjligtvis lockade av löftet att få tillbaka på skatten redan till midsommar.
Snart kommer några av moderna deklaranterna att bli riktigt glada. Redan på tisdag nästa vecka, den 7 juni, börjar pengarna att rulla in på kontot.
Vi sade att pengarna kommer till midsommar, men inte vilken vecka. Skattebeskedet och kontoutdraget kommer under midsommarveckan, säger Irene Westberg, informationsansvarig på Skatteverket i Östersund.
De som deklarerat med papper och penna måste vänta till augusti.
I år deklarerade 2 113 000 skattebetalare i landet via internet, telefon eller sms. I Medelpad deklarerade 35 456 personer,eller 32 procent, elektroniskt.
För att sambeskattade personer ska kunna få tidig skatteåterbäring måste båda ha deklarerat elektroniskt.
Endast personer som sålt villa eller bostadsrätt måste deklarera på ett traditionellt sätt. Men många föredrar fortfarande det gamla sättet, även om det betyder en längre väntan på eventuellt överskott.
Har man anmält bankkonto kommer pengarna in vecka 31 i augusti, vecka 36 i september eller vecka 49 i december. De som inte anmält bankkonto får pengarna antingen vecka 32, 37 eller vecka 50.

Mer läsning

Annons