Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPV i Sundsvall gör Söderhamns jobb

Statens Pensionsverk, SPV, har stängt sin enhet i Söderhamn. I stället har de nu anställt extra personal i Sundsvall för att göra klart det jobb som gjordes i Söderhamn.

Annons
Vi har anställt ett tiotal personer till årets slut, men de gör andra uppdrag också. Ungefär hälften av dem arbetar med att slutföra det som finns kvar från SPV i Söderhamn, säger personalchefen Johnny Eriksson.
SPV hade fem grupper som arbetade med att aktualisera statliga pensioner, av dem satt fyra i Söderhamn och en i Sundsvall. Den sista februari stängdes verksamheten i Söderhamn.
Vi trodde tidigare att jobbet i Söderhamn skulle vara avslutat vid årsskiftet, men tempot på verksamheten där sänktes när uppsägningarna kom, säger Johnny Eriksson.
En av de 47 uppsagda har nu gått ut i lokaltidningarna och kritiserat SPV för hur de hanterat nedläggningen. Att de anställda blev uppsagda, trots att det fanns arbetsuppgifter.
Någon gång måste vi göra ett avslut i Söderhamn, så det var inte fel att lägga ner där. Samtidigt förstår jag att de anställda där är besvikna, de har ju förlorat sina jobb, säger Johnny Eriksson.
De anställda fick dock erbjudande om jobb i Sundsvall.
I slutänden var bara en intresserad av att flytta hit och han började här i november. Dessutom pendlar tre personer hit under sin uppsägningstid. Vi hade förstås hoppats att fler från Söderhamn skulle vilja jobba i Sundsvall. Nu har vi fått ta in extra personal i stället, säger Johnny Eriksson.

Mer läsning

Annons