Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ST journalist belönas med pris

Peter Jonsson kriminalreporter på ST har fått pris av Västernorrlands journalistdistrikt för sitt avslöjande av kopplerihärva i Sundsvall förra året. — Priset är för god journalistik som hedrar kåren, berättar Sven Lindblom ordförande i distriktsstyrelsen.

Annons
Jag är glad och stolt och det känns extra fint att få utmärkelsen av kollegor som vet hur svårt det är att gräva, säger Peter Jonsson.
Det är distriktsstyrelsen med frilandsjournalisten Ove Andersson som ordförande som är jury och utser årets vinnare. Priset har delats ut under sex år och utdelas vid distriktets årsmöte på lördag.
Det känns bra att det är undersökande samhällsjournalistik som premieras, säger Peter Jonsson.
Förutom äran kommer han även att få ett diplom som bevis på att han utsågs till distriktest främste journalist under 2004.
Det var i mars förra året som artikelserien publicerade i ST som senare fick till följd att två personer fälldes för koppleri och två för sexköp. Det var även det första kopplerifallet som gick till dom i Norrland.
Avslöjandet kommer att göra att något färre hamnar i träsket, säger Sven Lindblom.
Bland tidigare bidrag som belönats finns bland annat Rolf Forsells artiklar om Strindbergs dotter och TV4:s inslag om Ålla-teatern

Mer läsning

Annons