Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekhuset stäms på 174 000

PerMia Inredningar i Alfta stämmer Sundsvallskrogen Stekhuset på 174 000 kronor plus ränta och rättegångskostnader. De anser sig inte ha fått full betalning för inredningsjobb i Liquid bar, men från Stekhuset vägrar man betala innan vissa fel är fixade.

Annons
Jag vet att vi inte har betalat allt, men först måste de komma hit och rätta till en massa fel i baren som de byggt, säger Stekhusets krögare Celal \"Gustav\" Tümer.
Inredningsfirman PerMia i Alfta har en annan bild av läget. Enligt deras stämning i tingsrätten har Tümers betalningsvilja varit tämligen låg redan från start.
Det gäller bardisk, möbler och en del andra jobb i den del av Stekhuset som går under namnet Liquid bar. Hösten 2003 beställde Stekhuset jobb och material för 417 000 kronor, och man gjorde upp om hur betalningarna skulle ske. Enligt PerMias ombud saknas det fortfarande 174 000 kronor i betalning. Pengar som man till sist tröttnat på att avkräva Stekhuset, och därför vill man nu att tingsrätten ska slå fast krogens betalningsskyldighet.
PerMia är medvetna om Celal Tümers missnöje med vissa detaljer i inredningen. Man erbjuder sig att fixa eventuella garantifel, men hävdar att klagomålen egentligen är ett sätt för Tümer att fördröja utbetalningen av skulden. De ifrågasätter om han verkligen har betalningsförmåga.
Några betalningsproblem säger sig dock inte Tümer ha.
Inga problem. Om de bara fixar baren ska vi lösa de där problemen, säger han.

Mer läsning

Annons