Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steria nyanställer tio personer

/

IT-konsultbolaget Steria tror på en bra utveckling i Sundsvall. Därför söker de nu tio nya medarbetare som ska börja kring årsskiftet.

Annons
Vi hoppas bland annat hitta hemvändare, säger platschefen Arne Gustin.
Marknaden för IT-konsulter har varit klart svagare i Sundsvall den senaste tiden, vilket också pressat konsultföretagens priser.
Orsaken är framför allt att de stora statliga verken, främst då Försäkringskassans IT-avdelning (gamla RFV Data), minskat sina uppdrag. Något även Steria fått känna av.
Men vi har lyckats styra över de konsulter som fått lämna Försäkringskassan till andra kunder. Så småningom kommer också Försäkringskassan igång med sina utvecklingsprojekt. Dessutom är priserna på väg upp något i Stockholm, vilket vi förhoppningsvis kommer att märka av längre fram, säger Arne Gustin.
Därför söker företaget nu bland annat projektledare och systemutvecklare.
Vi är som Nacka Skoglund. Vi går inte i mittfåran utan gör lite speciella grejer ute på kanten. Inom verksamhetsutveckling har vi exempelvis ett eget koncept och vi är duktiga på säkerhetslösningar, menar Arne Gustin.
För drygt ett år sedan blev hans bolag Iocore uppköpt av den franska IT-jätten Steria. Tillsammans hade de 56 anställda i Sundsvall och antalet är ganska precis detsamma i dag.
Däremot lade vi ner kontoret i Borlänge med tre anställda. Steria vill satsa på de tre storstäderna och Sundsvall och de har en väldigt tydlig strategi, tycker Arne Gustin.
De två bolagen lämnade sina gamla lokaler och flyttade ihop på Storgatan 16.
Samgåendet har gått väldigt bra, anser Arne Gustin.
Steriakoncernen ökade omsättningen med 21 procent under första halvåret i år, jämfört med samma period 2004, och siktar på en rörelsemarginal på minst sju procent i år.
Arne Gustin vill inte avslöja några siffror för Sundsvallsenheten.
Nej, jag kan inte göra det. Men det går bra och vi är klart lönsamma.

Mer läsning

Annons