Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärna Fyrkants nye ägare siktar högt

Stjärna Fyrkant, med huvudkontor i Sundsvall, har fått en ny majoritetsägare i riskkapitalbolaget RPE.
— Vi siktar på att öppna tio butiker till inom ett år, säger Olle Nordberg, investeringsansvarig i RPE.

Annons
Förhoppningen är också att bli den största telefonihandelskedjan i Norden.
Vi förhandlar med en kedja i Danmark och en i Norge om att de ska gå in i Stjärna Fyrkant-konceptet, säger Olle Nordberg.
Han är uppvuxen i Sundsvall och tycker det är extra roligt att investera i Stjärna Fyrkant, men framför allt menar han att kedjan har en bra affärsidé.
Den är inte störst, men den är ensam om att ha ett eget callcenter som hjälper både kunderna och butikerna, säger Olle Nordberg.
Både callcentret med tolv anställda och huvudkontoret ligger i huset vid korsningen E4 - Heffnersvägen i Sundsvall, där även butiken finns.

Omsätter 300 miljoner
Stjärna Fyrkant har på några år nått en omsättning på 300 miljoner kronor och har i dag 24 butiker i landet som drivs av franchisetagare. Ytterligare två franchisebutiker är på gång, båda i Stockholm.
Kedjan har 60 000 kunder och säljer sina telekomprodukter och -tjänster till främst små och medelstora företag.
Det intressanta är att Stjärna Fyrkant satsar på helhetslösningar. Kunderna får både bra produkter, nyttiga tjänster och bra support. Vi ska försöka utveckla butikerna och bidra med finansiellt kunnande, säger Olle Nordberg.
Jan Helge Furu fortsätter som vd i Stjärna Fyrkant.
RPE, Retail Private Equity, sålde inredningsföretaget Lagerhaus till Åhléns i höstas. Hur mycket de nu betalat för 55 procent av aktierna i Stjärna Fyrkant vill Olle Nordberg inte avslöja.

Mer läsning

Annons