Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppar Avies flygningar

/
  • Kritiserade bolaget Avies får inte fortsätta flygningarna på sträckan Sundsvall–Luleå. Svenska Direktflyg har satt stopp för detta.

Svenska Direktflyg säger med omedelbar verkan upp avtalet med det kritiserade estniska flygbolaget Avies.
Därmed upphör också trafiken på sträckan Sundsvall–Luleå tills vidare.

Annons

– Avies har inte levt upp till sina åtaganden gällande regularitet och punktlighet, vilket allvarligt påverkat våra kunders förtroende för att flyga på linjen, säger Tezz Tordsdotter Ohlsson, vd för Svenska Direktflyg i ett pressmeddelande.

ST har tidigare rapporterat om de tillbud som bolaget Avies haft och den kritik flygbolaget fått från Statens haverikommission. Det gällde ett tillbud i Pajala där Avies mycket hård kritik, en incident med motorkrångel i Sveg och en händelse i Värmland.

Martin Lindgren, ordförande för Svensk pilotförening, menade då också att Avies agerar oseriöst.

Kritiken från haverikommissionen ledde till att Transportstyrelsen i somras uppmanade de estniska flygsäkerhetsmyndigheterna att dra in Avies flygtillstånd.

Allt detta har tillsammans lett till att merparten av företagen som nyttjar flygsträckan sagt upp sina avtal.

– Vi vill be om ursäkt till alla våra kunder för den uppkomna situationen och de olägenheter som vi orsakat de senaste månaderna. Flyget skall kännas säkert för våra kunder och gå på tid, fortsätter Tezz Tordsdotter Ohlsson.

Svenskt Direktflyg uppgav att man under fredagen skulle kontakta resenärerna för ombokningar eller återbetalning av förköpta biljetter.

För Sundsvall Timrå Airport innebär den nedlagda trafiken ett avbräck.

– Linjen mellan Sundsvall och Luleå är viktig för regionen och näringslivet, så vi hoppas att inom snar framtid har en lösning på plats för fortsatt trafik, kommenterar flygplatschefen Frank Olofsson.

De flygningar som Svensk Direktflyg säljer på andra sträckor, exempelvis Sundsvall–Göteborg påverkas inte. På dessa sträckor sköts trafiken av andra flygbolag.

Mer läsning

Annons