Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

STT Emtec säger upp nio anställda – minus åtta miljoner kronor hittills i år

/

Nio anställda i Sundsvall får gå och företaget byter vd.
Det går knackigt för motorteknikföretaget STT Emtec.

Annons
Tredje kvartalet blev ovanligt dystert. Försäljningen har mer än halverats jämfört med samma kvartal 2004. Det redovisade resultatet föll till minus 3,8 miljoner kronor. För årets första nio månader är förlusten över 8 miljoner kronor.
Vi har haft det tungt. Visst är vi besvikna, det ska vi inte sticka under stol med, säger styrelseordföranden Gunnar Bark.
Företaget håller nu på att minska personalstyrkan från 43 till 31 anställda, varav nio jobb gäller enheten vid Kubal och testanläggningen i Njurunda.
Dessutom lämnar Lennart Kallioniemi posten som vd vid årsskiftet. Ersättaren, 34-årige Anders Björk, hämtar Gunnar Bark från sitt gamla bolag Autoliv.
När STT Emtec i våras äntligen fick klartecken från Kalifornien för sitt avgasreningssystem för tunga dieselfordon så var optimismen stor.
Men satsningen i USA har ännu inte burit frukt. Beställarna ska ansöka om pengar och allt tar lång tid. Det här är inte som att sälja kylskåp precis, säger Gunnar Bark.
Nu tror man inte att försäljningen i Nordamerika tar fart förrän till sommaren.
Till råga på eländet har företaget haft problem på sitt andra affärsområde, där man säljer system som höjer motorernas effekt. Bland annat bytte Mitsubishi generalagent i Malaysia, vilket gjorde att försäljningen dit legat nere.
Beträffande motorsystemen tror företaget på en ljusning under första halvåret 2006.
Målet för STT Emtec blir nu att bredda verksamheten.
Vi har skickliga motortekniker i Njurunda och vi gör redan i dag en del test- och utvecklingsuppdrag i vårt motorlabb. Nu måste försöka få in fler sådana uppdrag, säger Gunnar Bark.

Mer läsning

Annons