Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall ett alternativ för ny Myresjöhusfabrik

Ny fabrik i Sundsvall är ett alternativ som småhustillverkaren Myresjöhus undersöker när företaget behöver öka sin produktionskapacitet. — Vi har haft kontakt med representanter från kommunen och tittat på olika alternativ där, säger vd:n Mikael Olsson.

Annons
Något som bekräftas av stadsbyggnadsnämndens ordförande i Sundsvall, K Lennart Andersson.
De har tittat på några markområden som skulle kunna vara lämpliga för en husfabrik.
Vilka områden det rör sig om vill han inte avslöja.
Myresjöhus vd Mikael Olsson betonar dock att Sundsvall bara är en av flera tänkbara platser för en ny husfabrik.
Vi söker mer produktionskapacitet. Det kan innebära att vi bygger ny fabrik eller att vi förvärvar en befintlig fabrik, vi har inga låsningar.
Företaget riktar också blickarna mot Umeå. Där kommer de att träffa representanter för kommunen i augusti.
Det är det ökade småhusbyggandet i landet de senaste åren som har gjort att Myresjöhus behöver öka sin produktionskapacitet med 200250 hus per år. Det innebär att den nya fabriken skulle få mellan 7080 anställda.
Det är mycket positivt om de skulle vilja investera i Sundsvall. Vi är mitt i träriket och det vore bra att kunna stärka den sidan ytterligare, säger K Lennart Andersson.
I augusti kommer nya kontakter att tas med den småländska hustillverkaren.
Vi kommer att diskutera de olika alternativen under hösten. Tidigast vid årsskiftet kommer vi att fatta ett beslut, säger Mikael Olsson.
Myresjöhus är en av landets största småhustillverkare med ungefär tio procent av marknaden. Koncernen har cirka 400 anställda och har fabriker i Myresjö, Vrigstad och Gullringen.


Mer läsning

Annons