Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tallriksfabriken såld - tio jobb räddas i Nordanstig

/
  • Tallriksfabriken säljs lokalt till Göran Selahn och Peter Sundberg som här omger Iggesund Paperboards VD Björn Kvick. Foto: Iggesund Paperboard.

Det blir genom Göran Selahn, Hudiksvall, och Peter Sundberg, Mellanfjärden, ett lokalt ägande av tallriksfabriken i Strömsbruk.

Annons
Tack vare det räddas de tio jobben och verksamheten drivs vidare i fabrikslokalerna i Strömsbruk. En lösning som alla lokalt engagerade ville ha och som ST aviserade redan i sommar.
Säljare är Holmenkoncernens Iggesund Paperboard som efter försäljningen och rationaliseringar sysselsätter cirka 100 personer i Strömsbruk.
Vi tar över allt och fortsätter samarbetet med försäljning med Göteborgsföretaget Omikron, berättar Göran Selahn som blir VD i det nya bolaget Strömsbruk Tray Plate & Pack.
Selahn har länge varit platschef för verksamheten under Iggesund Paperboard.
En smaklig lösning. Vi renodlar vår verksamhet samtidigt som jobben blir kvar i ett nytt företag i kommunen, säger Staffan Jonsson, chef för Iggesunds Bruk inklusive verksamheten i Strömsbruk.

Länsstyrelsen stötta
Enligt den ansökan som gjorts till länsstyrelsen om företagsstöd tar det nya bolaget över maskiner och inventarier för 6,8 miljoner.
Länsstyrelsen har beviljat ett företagsstöd på 1,2 miljoner.
Det är positivt att verksamhet kan räddas kvar, säger dess Britt-Marie Lindström.

Mer läsning

Annons