Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telia får dansk hyresvärd

/

Norrtornet säljer sina fastigheter i Sundsvall. Däribland Teliahuset på Norrmalm. Ny ägare blir det danska börsbolaget Keops genom dotterbolaget Project Coast Sundsvall.

Annons
Fastighetsaffären i Sundsvall är en del av en överenskommelse som omfattar hela Fastighets AB Tornets bestånd i Norrland, samt ytterligare ett antal fastigheter i södra Sverige.
Det sammanlagda försäljningspriset uppgår till 1 768 miljoner kronor, vilket överstiger det bokförda värdet med 51 miljoner kronor. Hur fastigheterna i Sundsvall värderats i förhållande till de övriga är oklart.
Enligt Fastighets AB Tornet är överenskommelsen villkorad av en slutlig finansiering från Keops sida. Affären beräknas dock vara avslutad någon gång under sommaren.
Samtliga före detta Teliaägda fastigheter i Sundsvall byter därmed ägare. Däribland Teliahuset på Normalm och Saturnus 7 i Stenstan.
Av Norrtornet kommer bara en del av Ljusta 7:2 att återstå tills vidare. Peab har köpt fastigheten, men affären kommer att avslutas i och med att Sundsvalls kommun antar detaljplanen för östra Birsta. Detta beräknas ske runt årsskiftet.
Den del av Ljusta 7:2 där Telia har sin verksamhet ingår däremot i överenskommelsen med Keops.

Mer läsning

Annons