Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre miljoner ska ge nya jobb i skogsindustrin

Annons
Länsstyrelsen i Västernorrland ger nära 1,4 miljoner kronor till forskning och utveckling inom skogsindustrin i Sundsvallsregionen.
Pengarna går till skogsbranschens nätverk Åkroken Fibre Network och ska användas för att skapa nya produkter, fler jobb och locka kompetent arbetskraft till branschen under de närmaste två åren. Projektet ska pågå till slutet av 2007.
Samtidigt satsar de 50-talet företag och organisationer som är medlemmar i nätverket 1,6 miljoner kronor. Totalt alltså tre miljoner kronor.
Nätverket täcker ett område från Iggesunds bruk i söder till Utansjöfabriken i norr. Även Mittuniversitetets skogsforskningsprogram ingår.
Om två år ska Åkroken Fibre Network ha gjort regionen internationellt känd. Vi ska attrahera den bästa kompetensen inom cellulosabranschen, säger projektsamordnaren Lars Nelding i ett pressmeddelande.
Landshövding Gerhard Larsson pekar på skogs- och massaindustrins stora betydelse för länet och menar att det är genom hög konkurrens den kan fortsätta att konkurrera.

Mer läsning

Annons