Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusen Teliaanställda erbjuds att få sluta i förtid

Cirka 1 000 anställda inom Telia Sonera Sverige över 60 år erbjuds avtalspension när företaget ska spara runt fem miljarder kronor på tre år.

Annons
 Det är ett erbjudande som var och en kommer att få fundera över. Intresserade finns, men hur många som i slutändan också nappar vet vi inget om, säger vd Marie Ehrling till TT.
Koncernens mål är att sänka kostnaderna med mellan fem och sex miljarder kronor under tre år. En miljard ska sparas i Finland, resten i Sverige.
I förra veckan avslutades MBL-förhandlingarna i Finland för de cirka 650 anställda som ska bort. I Danmark har Telia Mobile sagt upp omkring 300 anställda som en konsekvens av sammanslagningen med Orange som Telia Sonera köpte förra året.
Den senaste kvartalsrapporten visar att Telia Sonera, i likhet med andra operatörer, möter en allt hårdare konkurrens som pressar resultat och lönsamhet. Finland pekades ut som det land där koncernen tappat mest. Men också i Sverige sjönk vinsten jämfört med samma period förra året.

Färre anställda
 Resultatet ligger i nivå med hur det gått för konkurrenterna. För att klara konkurrensen måste kostnaderna sänkas och vi ska satsa på tjänster som vi vet att kunderna vill ha, till exempel mobiltelefoni och bredband, säger Marie Ehrling.
Hur besparingsplanerna kommer att slå i Sverige för de anställda vill företaget inte gå in på. Den fackliga organisationen Seko talar om att tusentals jobb berörs.
 Vi vet ännu inte, det hänger på så många andra faktorer. Men helt klart är att vi kommer att vara färre än vi är i dag, säger Ehrling.
Telia Soneras Sverige-vd pekar i stället på andra sätt än personalnedskärningar som effektiva sätt att sänka kostnaderna.
 Vi ser över allt från hur vi är lokaliserade till hur våra tjänster är utformade. Länge har vi egentligen bara lagt till saker, men aldrig dragit bort något, säger Ehrling.

Tjänster bort
Enligt henne finns stora pengar på att bland annat lotsa kunder från äldre system till moderna lösningar. Som exempel pekar Marie Ehrling på det gamla mobilsystemet NMT. År 2008 släcks systemet för gott och kunderna erbjuds i stället GSM-telefoni med ett utbyggt GSM-nät.
Företaget koncentrerar också verksamheten. I Stockholm huserade Telia tidigare på ett 20-tal adresser. I dag finns det på fyra, och även kundtjänst kommer att få färre lokala kontor.
Dagens cirka 10 400 anställda på Telia Sonera i Sverige är dock vana vid omorganisationer och nedskärningar. För tio år sedan var de tre gånger så många.

Ingen uppsägning
Den här gången har koncernen sagt att ingen ska bli uppsagd. Alla som jobbar i verksamheter som ska bort kommer att erbjudas omställningsprogram. Antingen för utbildning och nytt Teliajobb eller hjälp att hitta jobb utanför Telia.
 Vi erbjuder ett treårigt omställningsprogram och vill på det sättet ta ansvar för anställda som drabbas, säger Marie Ehrling.

Mer läsning

Annons