Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp 90 miljoner – och nytt rekord

/
  • Janne Björck, vd för Skogsägarna Norrskog.
  • Det har varit full fart för Norrskog i år. Industridelen Norrskog Wood Products, NWP, har satt nytt produktionsrekord.

Norrskog förbättrade sitt rörelseresultat med 90 miljoner kronor för första halvåret i år.
– Vi gör ett mycket bra resultat, säger Janne Björck, vd för Norrskog.
Han hoppas att man redan i år kan betala ut mer pengar till de som tecknade stormkontrakt.

Annons

– Vi jobbar för fullt med redovisningen och tror att vi hinner betala ut slutpristilläggen till medlemmarna i år, i stället för som tänkt nästa år. Och vi kommer att nå en bra nivå, menar Janne Björck, utan att vilja vara mer precis i det här läget.

De som tecknade stormkontrakt garanterades ett pris, medan tillägget räknas ut i efterhand.

Stormarna har förstås gjort att verksamheten gått för högtryck.

Föreningen Norrskog ökade leveranserna av virke med 15 procent under första halvåret, jämfört med samma period i fjol. Rörelsen gick 28 miljoner kronor plus, mot en förlust på 23 miljoner första halvåret i fjol.

Koncernens industridel NWP, där sågen i Östavall är den största enheten, har också satt nytt produktionsrekord och man har tagit in extra personal för att hinna med.

Bättre priser har också bidragit till att rörelseresultatet steg från 2 till 41 miljoner kronor.

– Trävarumarknaden har återhämtat sig något med bra draghjälp från Nordafrika, särskilt då Egypten. Sedan har vi också fått bra utväxling på de investeringar vi gjort tidigare år. Det arbete vi gjort internt med att förbättra rutiner och den ökade servicen mot medlemmarna har också varit positiva, säger Janne Björck.

Koncernens omsättning ökade något till 891 miljoner kronor.

– Vi tror på ett bra resultat för hela året. Och målet är att långsiktigt skapa goda resultat, så att vi på sikt kan ge återbäring till medlemmarna.

Mer läsning

Annons