Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt för Midlanda

Annons
Midlanda ökade antalet passagerare i procent mest av alla flygplatser i Sverige under april. Ökningen var hela 26 procent. De tre första månaderna visade minussiffor. Men den kraftiga ökningen i april gör att Midlanda för första gången i år kan visa upp en ökning jämfört med fjolåret.
Flygplatschef Birgitta Uppling är helt säker på orsaken.
Det är det låga priset.
Hon konstaterar att samtliga flygbolag som flyger på Midlanda har ökat passagerarantalet och menar att flyget nu på allvar konkurrerar med både buss och tåg.
Ökningen innebär att Midlanda nu är i kapp Ängelholm som i fjol passerade Midlanda när det gällde antalet passagerare. Och hon tror trenden kommer att hålla i sig. Detta tack vare nuvarande prisbild.
Vi har passagerare som flyger för första gången, äldre människor ser flyget som ett bra alternativ när de ska hälsa på sina barn och barnbarn. Sedan har vi märkt att fler företag låter sina anställda flyga.
På andra plats i aprilmätningen kommer Bromma som ökade med 16 procent, Umeå och Östersund med 13 procent vardera. Arlanda ökade med 5 procent och Landvetter med sju, jämfört med april 2004.
Månadens siffror påverkas av att påsken 2004 inträffade i april, vilket ger onormalt stora ökningar för inrikestrafiken, säger LFVs marknadsdirektör Dan Lundvall. Men sammantaget är ju utvecklingen för årets fyra första månader också positiv.
Landningarna ökade med två procent i hela landet, jämfört med april 2004, varav inrikes ökade med fyra procent medan utrikes minskade med en procent under april 2005.

Mer läsning

Annons