Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänder sig till Finland för att hitta IT-specialister

/
  • Lars Nilsson, euresrådgivare på Arbetsförmedlingen i Sundsvall.

Under flera år har det varit brist på IT-tekniker i Sverige. Nu vänder sig Arbetsförmedlingen till Finland för att hjälpa företag att hitta rätt kompetens.

Annons

Det är i slutet av april som Arbetsförmedlingen anordnar en resa till Finland. Det är en nationell satsning som även Arbetsförmedlingen i Sundsvall deltar i.

– Vi riktar oss mot arbetsgivare i hela landet. Bristen på IT-specialister är kanske störst i Stockholm och Skåneregionen men även här i Sundsvall har företagen svårt att rekrytera, säger Lars Nilsson eures-rådgivare på Arbetsförmedlingen i Sundsvall.

EURES står för European Employment Services, en enhet på Arbetsförmedlingen som hjälper arbetslösa att hitta jobb utomlands men som också bistår arbetsgivare att hitta rätt kompetens.

Att man valt att vända sig till Finland beror på att IT-branschen där upplevt stora neddragningar de senaste åren.

En liknande resa anordnas i höstas till Åbo men nu i april reser man i stället till Helsingfors. Ännu har inget företag i Medelpad anmält sitt intresse att delta.

– Men jag hoppas att några vill följa med. Många har ju påtalat svårigheter att rekrytera och det här kan vara ett bra sätt att marknadsföra sig på, säger Lars Nilsson.

Mer läsning

Annons