Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var tredje uppsagd på HL Display har fått nytt jobb

/
  • På HL Display tillverkas produkter för exponering av varor i butiker. En del av tillverkningen har nu flyttats till Polen.

En tredjedel av de 45 anställda som blev uppsagda från HL Display i Nacksta har fått nytt jobb.
Eller har gått vidare till studier.

Annons

Det är ett halvår sedan företaget HL Display på Bultgatan i Nacksta varslade 50 personer. Orsaken var att en ganska stor del av produktionen skulle flyttas till företagets anläggning i Polen.

Efter förhandlingar med facken stod det klart att 45 personer skulle sägas upp, 38 arbetare och 7 tjänstemän.

I tisdags gick uppsägningstiden ut.

Tjänstemän har i regel lättare att hitta nya jobb och här har samtliga sju personer klart med andra jobb – bland annat vid andra industrier i Sundsvall – eller ska börja studera.

Bland de kollektivanställda har åtta personer fått nya jobb och en person går vidare till studier.

– Det är förstås jätteroligt att det gått så bra redan, också när det gäller de kollektivanställda. För där är arbetsmarknaden tuffare, exempelvis drar ju även Ortviken ner sin personalstyrka, säger personalchefen Linn Bengtsson.

De 45 som nu lämnat HL Display är i åldern 30 till drygt 50 år och 12 av dem är kvinnor. Linn Bengtsson tror att de har en bra chans på arbetsmarknaden.

– De är duktiga och erfarna, säger hon.

När det gäller arbetarna hjälper företaget Aventus till med omställningsarbetet.

– Det är positivt att så många som nio redan gått vidare till annan sysselsättning. De har hittat jobb inom både privat och offentlig sektor, så flera av dem har helt bytt bransch, säger Carin Edholm på Aventus.

Hon tycker också att både företaget och facken hjälpt till på ett bra sätt. Bland annat har de uppsagda kunna gå kortare utbildningar för hjullastar- och truckförare, samt inom data och sälj.

– Vi fortsätter nu arbetet med försöka hjälpa de som inte hittat någon lösning för framtiden. Flera andra företag har visat intresse för HL-medarbetarna, säger Carin Edholm.

Mer läsning

Annons