Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Varje hot ett hot för mycket"

/
  • Striktare tillämpning av regler har gjort uppdraget tuffare. Något som försäkrinsgkassan måste ta, anser säkerhetschef Jan Bergqvist.

Kontoren byggs om och besöksrummen får extra flyktvägar. Allt för att skydda de anställda. Men det räcker inte alltid. – Mörkertalet är stort, säger Jan Bergqvist, säkerhetsansvarig för försäkringskassan i Västernorrland.

Annons
Man kan räkna med att det är fem gånger fler hot än de som verkligen anmäls. Så 2004 kan man räkna med att det skulle kunna vara 30-40 hot jämfört med de åtta som verkligen blev anmälda, säger Jan Bergqvist, säkerhetsansvarig på försäkringskassan i Västernorrland.
Han tror att det kan bero på att handläggare känner att hoten är deras eget fel eller att det känns besvärligt att anmäla det. Han menar också att många handläggare har en känsla av att de borde tåla sådant här, för att de tänker \"vi jobbar ju med det\".
Men varje hot är ett hot för mycket, säger Jan Bergqvist.
Jan Bergqvist har arbetat med säkerhetsfrågor på försäkringskassan i mer än 20 år. Han har sett hur arbetsmiljön har hårdnat för myndighetens handläggare.
Uppdraget blir tuffare när försäkringssystemet tillämpas striktare och striktare. Och vi får ta baksidan av det, säger han.

Mer läsning

Annons