Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill bygga 500 nya studentbostäder i Sundsvall

Ett blekingeföretag vill bygga 500 studentbostäder i Sundvall. Företaget har skickat en förfrågan till kommunen om markanvisning.

Annons
Enligt brevet till kommunen har man tydliga indikationer på att behovet av studentbostäder finns. Men ingen inventering har gjorts, och inga kontakter tagits med representanter för kommunen för att få information.
Universitet och högskolor har fått fler platser och det behövs fler bostäder, säger Fredrik Sjöberg på Krebo Bygg AB.
Flera kommuner har fått liknande förfrågningar.
Vi har en annan produkt än den traditionella. Studenter vill inte bo i korridorer utan skapa ett eget liv, säger Fredrik Sjöberg.
Konceptet går ut på 29 kvadratmeter stora lägenheter med olika planlösningar, riktigt kök och flera gemensamhetsutrymmen.
Vi söker mark och står sedan för hela kedjan, från bygge till förvaltning, på så sätt försöker vi hålla låga hyror. Annars ska folk hämta ut vinster hela vägen, säger Fredrik Sjöberg.
Vet ni att Sundsvall har bostadsgaranti för studenter?
Det har i princip alla städer, men då pratar man om tak över huvudet.
Om Sundsvall inte behöver fler studentbostäder vad händer då?
Då kan vi bygga någon annan typ av bostäder.
Mellan 2003 och 2004 minskade Stubo lägenhetsbeståndet på grund av låg efterfrågan. Och 2004 reades studentbostäder ut eftersom närmare 200 var outhyrda. Stubo förvaltar 1 168 studentbostäder i olika storlekar och prisklasser, 83 är lediga.
Privata Citycampus förfogar över 185 studentlägenheter i Sundsvall, 28 av dem är lediga.

Mer läsning

Annons