Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa med utsikt för nio miljoner

/

Fyra mäklare sålde i fjol bostäder i Sundsvall för över 80 miljoner kronor.
Och Michael Trolle sålde det dyraste objektet i Sundsvall, men även i Ånge: Torpshammars herrgård för 5,9 miljoner kronor.
Nu har han en 9-miljonersvilla på gång i Sundsvall.

Annons

Den mäklare som sålde för mest pengar i Sundsvall under 2014 var Ingela Halén på Länsförsäkringar Fastigheter: 84,4 miljoner kronor. Men Elin Rikander, Mäklarhuset, Artagan Keskin, Länsförsäkringar, och Johan Ekman, Stenstadsmäklarna, låg tätt efter.

I hela Medelpad toppar Johan Ekman med över 90 miljoner totalt.

Under fjolåret steg priserna på bostadsrätter kraftigt i Sundsvall, och villorna med två procent. Men villorna kostade mest.

Dyrast var Johan Anderssons villa på Norrlidsgatan för 12,5 miljoner kronor.

Och nu har mäklaren Mickael Trolle ytterligare en dyr villa på gång. Med ett pris på nära nio miljoner kronor blir den i så fall den näst dyraste villan i Sundsvall någonsin.

– Det är en fin och fräsch villa på 368 kvadratmeter med utsikt över stan, pool inomhus och dubbelgarage. Den kommer ut på marknaden senare i vår, säger Michael Trolle.

På Norrlidsgatan är för övrigt också bostadsrätterna bland de absolut dyraste i stan.

– Det är fortsatt stort tryck på marknaden. Jag sålde nyligen en orenoverad fyrarummare på 100 kvadrat på just Norrlidsgatan och det kom ett 40-tal på visningen. Utgångspriset var 1 675 000 kronor, men budgivningen höjde priset till 2 400 000 kronor, berättar Michael Trolle.

Alltså en ökning med 43 procent.

Nu har visserligen bostadsbyggandet i Sundsvall tagit lite fart, men några färdiga bostäder på Norra kajen ser vi inte förrän 2016.

– Det är fortsatt brist på bostäder, så jag tror inte att priserna sjunker. Möjligen planar ökningen på bostadsrätter ut med tanke på de amorteringskrav som väntas komma. Å andra sidan kan folk redan ha börjat räkna in de kraven, menar Trolle.

Mer läsning

Annons