Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Weekend-resor till Prag och Dublin

Storstäder lockar som resmål.
Nu drar Resia i Sundsvall i gång paketresor till Prag och Dublin, via Arlanda.
Blir intresset stort hoppas man på direktcharter från Midlanda i framtiden.

Annons

– Ja, det vore förstås det bästa, för efterfrågan kring weekend-paket är stor och Sundsvallsborna vill ju helst flyga härifrån direkt, säger Jeanette Lind.

Men i väntan på att något bolag ska nappa på den idén, så har resebyrån Resia plockat ihop ett par egna lösningar med flyg, 4-stjärniga hotell och egen transfer till hotellet.

– Vi har valt Prag och Dublin för att det är två spännande och intressanta städer – och särskilt Prag får vi många förfrågningar om. Men också för att flygtiderna passar bra, då slipper resenärerna så lång väntetid på Arlanda, förklarar Jeanette Lind.

Det innebär exempelvis att de som vill till Prag lyfter med SAS klockan 9.40 en torsdag från Sundsvall Timrå Airport och landar 14.15 i Prag. Hemresan på söndagen tar fem drygt fem timmar, inklusive mellanlandningen på Arlanda.

Resorna till Dublin gäller fredag–måndag.

– Man kan resa redan nu, även om vi inte riktigt vet hur det blir med flygtider kring juldagarna. Men det blir förstås framåt våren, i mars–april som intresset kommer att öka, menar Jeanette Lind.

Charterutbudet från Sundsvall var rekordstort i år och det finns alltså fler önskemål.

– Bland storstäderna får vi en hel del förfrågningar kring Barcelona och London, men där passade flygtiderna inte lika bra nu. Sedan är det ganska många som frågar om direktresor till Rhodos.

För flygplatsen är det förstås positivt om resandet kan öka.

– Weekend-paketen är en spännande produkt som man nu får testa en tid. Vi tror på idén och hoppas att efterfrågan ska bli så stor att någon aktör sedan vill starta direktresor, säger Frank Olofsson, chef för Sundsvall Timrå Airport.

Mer läsning