Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Willys flyttar till nya och större lokaler i Birsta

/

Livsmedelskedjan Willys flyttar till Matsäljarnas gamla lokaler mitt emot Barnens Hus i Birsta. I början av 2007 hoppas hyresvärden Norrlandspojkarna att lokalen ska vara klar för inflyttning om kommunen godkänner detaljplanen.

Annons
Den nya stormarknaden på 5 400 kvadratmeter blir ett så kallat Super-Willys. Det innebär ett större sortiment som också innehåller bland annat husgeråd, textilier och leksaker.
Den gamla lokalen är sliten och trång. Därför vill vi byta upp oss. Sedan känner vi att vi skulle hamna lite i bakvattnet när det gamla Ikea-huset byggs om till galleria, säger Anders Quist, vd för Willys.
Hyresvärden Norrlandspojkarna kommer att skräddasy fastigheten för att den ska passa matkedjans koncept.
Vi kommer att montera ner fastigheten och flytta den längre åt nordväst. Det gör att parkeringsmöjligheterna blir bättre, säger Lasse Bäckvall, vd Norrlandspojkarna.
Totalt blir det 450 parkeringsplatser i anslutning till stormarknaden. Hur stor investering det rör sig om vill fastighetsbolagets vd inte säga något om i nuläget. Men han är mycket belåten över att ha fått Willys som mångårig hyresgäst.
Det är ett kvitto på att läget är attraktivt. Willys blir ett dragplåster för att locka hit andra hyresgäster.
Och det finns plats för fler på den nu aktuella tomten.
I den ändring av detaljplanen som vi ansökt om vill vi kunna bygga ytterligare 5 000 kvadratmeter affärsyta, säger Lasse Bäckvall.
I slutet av juni ska detaljplanen upp för beslut i kommunfullmäktige. Går allt som på räls hoppas Lasse Bäckvall att bygget ska vara igång ganska snart efter det. Då skulle lokalerna kunna vara klara för inflyttning redan i början av nästa år.
Konkurrensen inom dagligvaruhandeln ser ut att bli tuff i Birsta. Ica ska etablera en stormarknad i Östra Birsta och fler kan vara på gång.
Konkurrensen är fullständigt mördande överallt, så det är bara att kämpa på i blåstället, säger Anders Quist.

Mer läsning

Annons