Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

WM-data siktar på uppköp

Efter några magra år går det bra för IT-konsulten WM-data. Företaget gjorde 93 miljoner kronor i vinst under årets första kvartal.
Ledningen räknar med fortsatt goda tider och att köpa upp konkurrenter.

Annons
"En begränsad marknadstillväxt kräver ett ökat inslag av förvärv", skriver vd Crister Stjernfeldt i en kommentar till kvartalsrapporten.
Affärerna har också duggat tätt under kvartalet. Den första april köptes till exempel det svenska konsultbolaget Columna med 40 medarbetare.
WM-data redovisar en vinst efter finansnetto på 93 miljoner kronor för kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 51 miljoner kronor motsvarande period i fjol.
Omsättningen steg med 6 procent till 2,1 miljarder kronor. Starkast är utvecklingen i Sverige där omsättningen ökade med 9 procent jämfört med samma period förra året.
Företaget konstaterar att den positiva trenden från fjärde kvartalet förra året håller i sig. Dragloken är den offentliga sektorn och industrin som efterfrågar både enskilda konsultkompetenser och nya utvecklingsuppdrag.
I prognosen för resten av året förväntas efterfrågan ligga kvar på en hög nivå. Trots det varnar företagsledningen för att köparnas marknad fortfarande råder i branschen.
"Efterfrågan kommer att långsamt förbättra prisbilden även om en fortsatt hård konkurrens om marknadsandelar begränsar utrymmet för prishöjningar", skriver Crister Stjernfelt.

Mer läsning

Annons