Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekonomiska utvecklingen bygger på nya jobb

Annons

Replik på "Företagsamhet får Västernorrland att blomstra", ST 22/3.

Sveriges ekonomiska utveckling bygger på nya jobb i växande företag. Länets kommuner och landsting får merparten av sina pengar från skatteintäkter på arbete. Ju fler som går till jobbet, desto mer resurser till utbildning, omsorg och annan välfärd.

Det är därför värdefullt att jobbskaparnas organisationer är tydliga med vad företagen behöver för att växa ytterligare och skapa de jobb som inte minst våra unga, våra nyanlända och våra långtidsarbetslösa behöver för att komma in i samhällsgemenskapen.

Från Centerpartiets sida är vi tydliga: Länets och landets företag behöver bättre förutsättningar. Det betyder i klartext färre och enklare regler, sänkta arbetsgivaravgifter och ett solklart nej till regeringens skattehöjarpolitik.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Detta, tillsammans med nyskapande förslag om ingångsjobb och ingångsföretag som sänker trösklarna in i sysselsättning, gör att Centerpartiet idag är den mest nyskapande kraften för fler företag och fler jobb. Det tänker vi fortsätta vara. För Sveriges och Västernorrlands skull.

Emil Källström (C)

västernorrländsk riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson för Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel