Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekonomiskt slöseri som gör mig arg

"Kunskap är makt", gäller inte numera. I dagens Sverige heter det "Pengar är makt." Bra betyg och fina vitsord behövs inte längre, när jobb för högre makthavare tillsätts. Inflytelserika vänner och inkompetenta politiker räcker gott, för att få ett välavlönat jobb inom landstinget. Där går det bra att utan insyn ge varandra höga löner och andra förmåner, utan att någon reagerar.

Exempel på detta är före detta landstingsdirektören och före detta regiondirektören, som båda har haft 140 000 kronor i månadslön. Jämförelsevis får jag själv i pension 7 200 kronor i månaden.

Trots att jag har jobbat och betalat skatt sedan tonåren på 1950-talet, får jag inte mer, eftersom jag varit hemma med barn några år. Vi är många "fattigpensionärer" i samma situation, särskilt kvinnor. Men vi som är födda på 30-talet vet hur vi ska leva utan att slösa med våra resurser. Det går bra att laga god mat även av matrester. Klädinköp blir det inte ofta och det behövs ju inte när vi slutat med nöjen och resor.

Det är inte för att jag är avundsjuk jag skriver, men jag blir arg när jag tänker på detta ekonomiska slöseri, som i stället borde ha behövts i vården och till den personal som "gör jobben."

Fattigpensionären Inger

Läs även:

Lutande gravsten på kyrkogård beror på misskött granhäck – vi är besvikna på hur det hanterats

Rökare: Vill hålla rent på gator och torg – men var ska jag slänga fimpen?

Skyll inte på den fina E14 – bilförarna måste följa trafikreglerna

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel