Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldkvarns formkurva håller i sig

Eldkvarn
Hunger hotell

Vilken härligt långvarig formtopp Eldkvarn befinner sig i. Under hela 2000-talet har de övertygat på varenda platta, liksom på de intensiva och innerliga livespelningarna. Plura & co gör ingen besviken denna gång heller.

Tillsammans med producenten Jari Haapalainen har Norrköpingssönerna åstadkommit ännu ett starkt album, fulladdat med livsglada, stökiga kärleksförklaringar, såväl som några av Pluras sedvanligt kloka melankoliska funderingar.

Skillnaden mot förra skivan Svart blogg är att här handlar det om korta effektiva låtar runt tre minuter. Knappt hinner man hämta sig förrän man åker rakt in i nästa.

Visst kan man argumentera mot att Plura ibland låter lite väl mycket som Lundell, och att bandet spelar som vore de ett svenskt E Street band, men för min del spelar det ingen roll. Detta är högklassig mogenrock för alla åldrar. Lyssna och njut.