Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldsjäl inom Räddningstjänsten i Medelpad prisas: "Känns hedrande"

Håkan Samuelsson har arbetat inom räddningstjänsten i 40 år. Under BRAND-konferensen prisades han för sitt arbete med att locka folk att bli deltidsbrandmän.

Håkan Samuelsson, chef för deltidsverksamheten inom räddningstjänsten i Medelpad, fick under BRAND-konferensen i Karlstad ta emot ett ledarskapsstipendie på 10 000 kronor för sitt arbete med att locka fler att bli deltidsbrandmän.

– Det känns hedrande. För mig är det jättestort. Det är hård konkurrens så redan att jag blev en av de fyra kandidaterna kändes bra, säger han.

Håkan Samuelsson har arbetet inom räddningstjänsten i 40 år. Han menar att man i Medelpad lyckats skapa en stark organisation där deltidsverksamheten blivit en tillgång istället för en belastning, vilket han menar inte är fallet på alla håll i övriga landet.

– Jag har fått ganska stort spelutrymme och gör så gott jag kan i jobbet med rekryteringen. Vi har lyckats skapligt med att locka folk till oss och har fått de som är här att känna en stolthet över att vara brandmän. Jag tror att det finns de som ser verksamheten här i Medelpad som ett gott exempel.

Stipendiet är stiftat av IRL Ledarskap och syftet med stipendiet är att lyfta fram förebilder och stimulera utvecklingen av ledarskap inom kommunal räddningstjänst.

– Håkan har med sitt stora engagemang och godaledarskap skapat ett stort intresse för att vilja bli brandman och ökat statusen för yrket, säger Ola Mårtensson, VD IRL Ledarskap i ett pressmeddelande.